fbpx

När jag sitter på tåget till Stockholm klockan sex på morgonen pirrar det i magen, jag är full av energi och redo för en ny spännande och utmanande arbetsdag. På samma sätt är jag uppspelt och benen trampar så fort de förmår när jag cyklar utmed Banvallen på vägen hem drygt tolv timmar senare, allt för att få komma hem till min dotter och sambo så snabbt som möjligt. Varje minut är dyrbar.

Jag stormtrivs med mitt jobb i finansbranschen vilket är baserat i Stockholm men kärleken har fört mig till Värmland. Går detta att kombinera? Svaret är ja. Avgörande är en stöttande arbetsgivare, ett sort mått av planering och en nära relation till Skype for Business.

Tillsammans med min sambo kom vi fram till ett upplägg som passade vår familj och där jag samtidigt kände att jag kan sköta mitt jobb på ett bra sätt. Jag åker till Stockholm två dagar i veckan, utöver det ibland på kundmöten i västra Sverige och resterande tid arbetar jag hemifrån. Resdagarna blir långa och enormt produktiva, detta innebär att jag med gott samvete kan arbeta lite kortare de dagar jag utgår ifrån Karlstad. I linje med min arbetsgivares fokus på hållbarhet försöker vi dra ned på resande mellan kontor och till kunder. Vi har därför investerat i utomordentlig utrustning, både på kontoren och från distans, och alla interna, samt i allt högre grad även kundmöten, har en Skype-länk. Så alla i organisationen blir allt mer vana vid digitala möten vilket underlättar för mig.

Självklart är det lite motigt ibland. Som när jag sitter på ett försenat tåg utan fungerande internet eller ett givande kundmöte som drar över på tiden några minuter vilket innebär att jag kommer hem flera timmar senare. Jag saknar att inte kunna vara med på majoriteten av interna evenemang eller bara kunna ta en kaffe med en kollega. Dock uppväger fördelarna nackdelarna och de dagar jag fysiskt är på kontoret prioriterar jag att bygga relationen med mina kollegor. Det är faktiskt också ganska skönt att komma bort ifrån ‘kontorssnacket’ ett par dagar i veckan, jag är mer produktiv och tänker friare när jag är hemma.  Och anstränger man sig går det alldeles utmärkt att småprata även på video.

Drömmen vore såklart att projekt Stockholm-Oslo 2.55 blev sann vilket hade inneburit kortare restid och förhoppningsvis mer flexibilitet i min vardag. Till dess är jag tacksam över att min chef ser hur mycket jag får gjort på tåget och ser detta som arbetstid samt är mån om att jag ska orka så jag avgör i slutändan själv hur jag lägger upp mitt resande.

Anna Jonsson

 

Häng med och prata #Värmlandskarriärer med oss!

Den 21/12 kl 07:30 bjuder vi på frukostträff där vi kommer att prata om just #Värmlandskarriärer. Det bli mingel, inspirationsföreläsning och självklart nätverkande, med nya värmlänningar så väl som företag.

Välkommen!