fbpx

Just hemkommen från Dublin träffar jag Jessica för en intervju. ”Närheten till Gardemoen gör det väldigt enkelt för oss att få en kombination av närhet till natur samtidigt som hela världen ligger för våra fötter. Det är väl det bästa med att bo här, lite som att äta kakan och ha den kvar”.

Så vad är då livsstilen i västra Värmland? ”En helt vanlig tisdag börjar med lämning av pojken på den uteförskola som ligger enskilt vid skogskanten. Sedan är det en kort bilresa in till Charlottenberg. Dottern lämnas vid skolan och på eftermiddagen knatar hon själv hem till mormor och morfar, dit hon har nyckel och kommer och går som hon vill. Efter jobbet leks det en del ute i trädgården, som om pojken aldrig får nog av frisk luft och natur, innan det är dags för en middag.” Jessica berättar vidare att om andan faller på drar hon och sambon gärna in till Bryggan i Arvika. Helgerna kantas av aktivitet, allt utifrån säsong. Med mindre än 15 min till skidbacke och fina skidspår kantas vintrarna mycket av just skidåkning, medan sommarhalvåret fylls av sjöliv med båt och sommarstuga vid vattnet.

När jag frågar om karriärval så kommer det fram att det var polis Jessica siktade på att bli. Ambitiös och målinriktad redan sedan förskoleålder, så det självklart att Jessica skulle plugga vidare. Hon läste kurser på Karlstad Universitet inom rätts- och statsvetenskap för att ha det som grund i väntan på polishögskolan. ”Detta var ju bara tillfälligt, så jag blev kvar hemma i Charlottenberg, och jobbade extra på kommunen.”

Åren gick, och hon blev kvar, både på Karlstad Universitet och i Charlottenberg. Hon fick ett fast jobb på kommunen under hennes sista år med flexibla arbetstider som gjorde att hon kunde kombinera studierna med jobbet. Där och då började hennes karriär inom kommunen, där hon har haft olika roller som tex lärarvikarie, personalsekreterare och nu senast personalchef. Vad nästa steg blir, det vet hon inte. Hon är nöjd säger hon. Men jag vet, att en liten ort som Eda inte har råd att mista talang, så är man ambitiös och vet vad man vill så finns jobben. Möjligheterna är stora i regionen, både inom kommunen och i privat sektor. Och vem vet, vore det inte fränt att skifta från personalchef till polis? Go Jessica!!!

Vill du prova den värmländska livsstilen?

Den 7-8 juni bjuder Ny i Värmland tillsammans med arbetsgivare och kommuner i Västra Värmland in 30 personer till upplevelseresan 24 timmar västra Värmland. Du träffar arbetsgivare, lär känna andra som är nyfikna på Värmland, upplever nya platser, nya smaker och får en känsla för den värmländska livsstilen. Varmt välkommen att ansöka om din plats.