fbpx

Jag dundrar in på Plaza som om detta vore min arbetsplats, hejar glatt på receptionisten och städerskan, som att det vore mina närmaste kollegor och jag möts av stora kramen av härliga Sofie, innan jag hittar min plats att lobbyjobba på.

Sensommaren 2018 sitter jag i ett soligt inre hamn och träffar Jacob Lund, entreprenör och grundare av Företagssalongen. Jag går med entreprenörsdrömmar och han har tagit sig tiden att ses över en kaffe för lite pepp-talk. ”Se till att hitta partners där ni stöttar varandra och håll fast vid dem så länge ni har ett vinna-vinna läge”. Mmm visst tänker jag, hur lätt är det? Singelföretagare som jag är och med över 10 år på storbolag gick tankarna direkt till utdragna processer, långa juridiska dokument och lönsamhetsberäkningar. Puh!

Men nu sitter jag här, denna gång i restaurangen på Plaza, och reflekterar lite över detta. Partner, låter så sjukt stort, men låt oss kalla det att kroka arm. Att hitta någon att kroka arm med handlar mer om att ha gemensamt synsätt och gemensamma värderingar. Om att hitta människor man trivs med, där det blir lätt att hitta gemensamma mål och bra sätt att samarbeta på. Om att dela glädjen i det man gör gemensamt och ha en förståelse för varandras affär, att hitta ett vinna-vinna läge på kort och på lång sikt.

Så, Jacob, jag har hittat en självklar partner. Jag har krokat arm med Sofie, Lena, Alexandra och övriga gänget på Plaza för vi gör riktigt bra grejer tillsammans och vi har roligt längs vägen. Här finns värme, flexibilitet och professionalism, så att vara partners, det har vi knappt ens pratat om, med det känns liksom självklart för mig att välja Plaza, det känns i magen och i hjärtat.

 

Jaha, kul för dig, men varför är det här intressant för mig, tänker du? Jo, jag säger som Jacob, se till att hitta någon att kroka arm med, för det är tillsammans med andra som riktigt roliga och bra grejer kan utvecklas. Så se till att hänga med på våra gemenamma events, här finns armar att finna och är du i uppstyrartagen för ett event så är ju Sofie lite av en bläckfisk, här finns alltid en arm tillgänglig för krokning!

Och du, en sista grej… jag tänker att kanske är du i Värmland för intervju eller behöver en plats att distansjobba på! Kom förbi Plaza, ta en god lunch, en kaffe, känn atmosfären. You will like it!

Vi ses!