fbpx

Jag är en hemvändare, ursprungligen från Kil, som efter 5 år i Uppsala och närmare 6 år i Stockholm fick för stor längtan efter närheten till naturen, möjligheten till ett hus och närhet till familj och gamla vänner.

Jag kommer närmast från ett stort globalt konsultbolag där jag jobbat som IT managementkonsult i drygt 5 år, där jag trivdes toppen med ett högt tempo, spännande projekt och härliga och drivna kollegor. Stockholm är ju fantastiskt med sitt utbud av restauranger, nöjen, kultur, aktiviteter och närheten till vänner, men allting har sin tid. Efter ett tag så tog längtan till Värmland över, med allt var det innebär. Drömmen om att kunna skapa sitt drömboende i närheten till vatten, att kunna gå rätt ut på altanen med en kopp kaffe i handen, och att kunna bygga ett eget växthus för tomater, ja listan kan göras lång som ni vet. Alternativet radhus en timmes pendeltåg utanför stan i Stockholm kändes helt enkelt inte lockande för oss. 

Med det sagt så hade jag inga som helst tankar på att jag ville trappa ner karriärmässigt, vilket jag till en början var rädd att jag skulle vara tvungen till. Jag tycker att det är jätteviktigt att känna att det man gör på jobbet skapar värde och gör skillnad i någon mån, då vi ju trots allt spenderar otroligt mycket tid åt vårt arbete. I januari började jag på Elvenite, som projektledare och affärskonsult och det hade ärligt talat inte kunnat blivit bättre. Jag trivs som fisken i vattnet och har blivit bemött och omfamnad av ett otroligt välkomnade och varmt gäng. Jag har under mina första två månader redan fått driva mitt egna projekt på en stor livsmedelsaktör, arbeta med ledningsgruppen för att ta fram Elvenites strategi för kommande 3 åren och varit med och etablerat former för hur Elvenite kan jobba mer med innovation i framtiden. Dessutom är jag ansvarig för traineeprogrammet som drar igång i höst då vi planerar att anställa 5 traineer – ett superspännande uppdrag. Summa summarum, full fart framåt, och med ledorden KBK – kör bara kör. Otroligt skönt och härligt att få det förtroendet från start.

Privat sett har mitt nya liv varit ett enda stort flyttkaosinferno de senaste månaderna, men nu börjar vi så smått komma i ordning i huset ute på Hammarö och vi kunde i helgen börja utforska vad som finns gömt i den stora lummiga trädgården. Är SÅ redo för att få sätta ut mina första små tomatplantor. Jag ser fram emot allt vad en Värmlandskarriär kan erbjuda och känner att jag har alla möjligheter att utvecklas dit jag vill inom Elvenite.” 

Anna Skärdin

11/4 After work på temat Värmlandskarriärer

Vilken är din Värmlandskarriär? Kom och träffa Ny i Värmland med partners den 11/4 på Norr Mälarstrand 6. Drop-in mellan 16-19.