fbpx

Det är ju sååå 2016 att göra pepparkakshus med deg

Sociala medier flödar fullkomligt över med det ena och det andra pepparkakshuset. Kreativiteten är oändlig. Egendesignade hus med torn till nyckelfärdiga hus klara att limma ihop.
Förra året så lyckades vi, eller läs min man krascha tre byggsatser innan vi lyckades få ihop ett hus som vi kunde börja dekorera. Tyvärr höll huset inte mer än nån vecka. I ett sårbart, obevakat ögonblick när jag snabbt insjuknade i magsjuka så passade mina barn på att ta ner huset och festa loss på taket :-). Min då två-åring hade alldeles för höga förväntningar på hållfastheten när han la armen på huset medan han bröt loss non-stop från taket. Så slutade även det huset i bitar.
Trötta på att bygga pepparkakshus så gynnade vi Marabous geniala julkampanj och köpte åtta stycken 200 g chokladkakor och började svetsa ihop skarvarna. Det var inte lika enkelt som youtube-klippet gav sken av men det blev iaf ett chokladhus på första försöket.
I år var det dags för något helt annat.

Ett pepparkakshus i pärlor blir till

För några år sedan såg jag ett reportage om Pappas Pärlor. En pappa med passion för pärlpyssel. Det var runt jul och han gjorde just ett pepparkakshus med pärlor ett pärlpepparkakshus. Det är kul att skapa något som blir mer bestående så jag och min 5 åriga son bestämde oss för att göra en minimodell av vårt funkishus. Sagt och gjort. Ett superbra pyssel. Jag ska väl erkänna att jag fick göra det mesta själv men jag fick bra hjälp med dekorationerna runt huset.

Hur vi gjorde vårt pärlpepparkakshus

Vi köpte stora pärlplattor på Panduro och började bygga vårt pepparkakspärlhus.
14000 pärlor senare så var det klart. För att få bygget stabilt så var jag ute i garaget och hittade lite överbliven kvartsstav som jag stabiliserade hörnen med när jag limmade ihop mina hussidor.