fbpx

…becoming?

Med dessa orden öppnar Michel Obama sitt event på globen i torsdag. Hon pratar om att hitta sin inner flame och om livspusslande, (där bästa kommentaren på det temat var när hon sa att, ja när barnen var små försökte vi se till att antingen jag eller Barack i alla fall var i landet…) om jämställdhet och om extremism. Igenkänningen är stor på många plan. Att vara duktig flicka, att överträffa omgivningens förväntning och att ticka i check boxes. Men så en dag insåg hon att det här med juridiken inte är hennes grej, hon bröt med det för att hitta och följa sin ”inner flame”. Och sedan dess har hon bara gjort saker som går i linje med hennes låga.

Dagen därpå träffar jag en Stockholmsvän, och jag förminskar Ny i Värmland och att jag driver det som mitt eget bolag, för vad är det att komma med när man pratar med superentreprenören som tagit in hur mycket som helst i kapital och driver värsta IT-grejen. Känner mig bara så ocool och dessutom väldigt långt ifrån den där checklistan  som Michelle pratade om som det går.

Men vänta lite här nu, tillbaka till Michelle och igenkänningen… civilingenjörsexamen, storbolagskarriär och storstadslivet. Ja, checklistan tickar på, sen kom chocken för omgivningen, vi flyttar till Värmland, och nu, ja hoppar av det trygga fina jobbet och startar eget. Michelle hjälpte mig att sätta ord på det, det handlar om att följa någon slags inner flame. Kanske är det värmen i Värmland, den låga garden, att det finns stora möjligheter att påverka här, att få backning för en bra idé. Kanske om att hinna få tid till reflektion, andrum och tid att landa i dig själv.

So, Michelle, who am I … becoming? The entrepreneur who inspired people to Värmland, inte vilken app som helst det inte! Sjukt stolt och så tacksam! Tack Värmland och tack till de företag som väljer att bli medlem och stötta idén om att vi aktivt och gemensamt måste lyfta #värmlandskarriärer!